Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Raamatusoovitus

/ Autor: / Rubriik: Teated / Number:  /

Püha ristimine ja püha armulaud

Õppejõud ja teoloog Heigo Ritsbek on välja andnud ristimisest ja armulauast, mis on kristliku kiriku kaks kõige tähtsamat sakramenti. Raamat annab põhjaliku ülevaate sakramentide rollist kristlase elus, nende kirikuloolisest taustast ja tänapäevasest lähenemisest erinevates Eesti uskkondades. Huvitav lugemine nii kirikuinimesele kui esmatutvuseks kristliku usuga.Raamat on müügil Logose raamatupoes.

Uue Testamendi kontekstualiseeriv teoloogia

Usuteaduse instituudi toimetiste sarja XXIX raamatuna on ilmunud instituudi õppejõu dr Randar Tasmuthi raamat lugejatele, kes on juba õppinud teoloogiat ning tahavad oma teadmisi Uue Testamendi mõttemaailma ja kristluse varajase ajaloo tundmises täiendada. See on suurejooneline, julge ja originaalne teos, mis võtab ühtede kaante vahele kokku kogu algkristliku mõtlemise ja esitab seda süstemaatiliselt, kuid samas ka ajalist perspektiivi arvestades – alates Jeesuse kuulutusest kuni 1. sajandi lõpuni. Tasmuthi teos on esimene Eesti teoloogi algupärane Uue Testamendi teoloogia tervikkäsitlus, mis on ilmunud ka raamatuna. Õpikuks mõeldud raamat võib pakkuda huvi kõigile, kes huvituvad kristluse varasest ajaloost ning varakristlikust mõttemaailmast.

Peopesa

Meelis-Lauri Eriksoni mõtisklused järgivad ühe kirikuaasta rütmi ja selle pühasid ning tulenevad Piibli kirjakohtadest, sest autor on ju kõigepealt tegevvaimulik. Mõni vana jutluski on siin oma koha leidnud. Mis peamine – midagi uut nendes mõtisklustes ei ole. Kõik on ammu selge ja teada. Aga võib-olla just aabitsatõdesid kiputaksegi kõige kergemini unustama… Raamat on müügil Johannes Esto kirjastuses.