Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Otsused

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Jaanuarikuu konsistooriumi istungil

Konsistoorium valis 11. jaanuaril EELK Usuteaduse Instituudi rektoriks Ove Sanderi (51) ja määras ta ametisse alates 14. veebruarist. Ove Sander oli UI rektor aastail 2012–2020. Konsistooriumi otsusega 5. maist 2020 peatati Ove Sanderi kui UI rektori „ametiülesannete täitmine alates 5. maist 2020 kuni töölepingu lõppemiseni Sotsiaalministeeriumi peakaplanina või Usuteaduse Instituudi rektori korraliste valimisteni“. Sama otsusega määrati UI rektori kohusetäitjaks samast kuupäevast assessor Marko Tiitus, kes on seni seda ametiülesannet täitnud.

Õpetaja Mårten Andersson (67) arvati emerituuri alates 11. jaanuarist. Ta oli EELKs Tallinna Püha Vaimu koguduse abiõpetaja. Tema teenimiskoht emerituuri jäämiseni oli alates 1982. aastast Eckerö kogudus, 2001. aastast oli ta ka Ahvenamaa praost. 

Emeriitdiakon Tõnis Tamm (61) määrati Viru praostkonna vikaardiakoniks alates 1. jaanuarist. 

Endine kaitseväe peakaplan aastail 2006–2015 Taavi Laanepere on määratud 1. jaanuarist kaitseväes teenivate EELK kaplanite peakaplaniks. Arhiiv.

Õpetaja Taavi Laanepere (52) vabastati Tartu praostkonna vikaarõpetaja kohustustest alates 1. jaanuarist ja määrati samast kuupäevast EELK vikaarõpetajaks peapiiskop Urmas Viilma alluvuses. Ta on määratud kaitseväes teenivate EELK kaplanite peakaplaniks.

Endine kaitseväe tegevkaplan Peeter Paenurm oli konsistooriumi otsusega 1. novembrist 2021 määratud reservi. Uue otsusega on ta 1. jaanuarist määratud Kaitseliidus teenivate EELK vaimulike peakaplaniks. Arhiiv.

Õpetaja Peeter Paenurm (54) määrati EELK vikaarõpetajaks peapiiskop Urmas Viilma alluvuses ning Kaitseliidu vanemkaplaniks ja Kaitseliidus teenivate EELK preestrite ja diakonite peakaplaniks alates 1. jaanuarist.

Konsistooriumi otsusega määrati Tartu luterliku Peetri kooli kaplaniks Ants Tooming (alates 1. septembrist 2013), Triin Käpp (1. septembrist 2013 kuni 31. juulini 2019), Toomas Nigola (Põlvas alates 1. septembrist 2019) ja Marek Roots (alates 1. jaanuarist 2022). 

Lääne-Nigula kogudusele anti luba SA Nikolause Vara asutamiseks.