Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Peaministrile kingiti Piibel

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /


Pärast kohtumist peaministri residentsis: Tiit Salumäe (paremal), Kaja Kallas ja Jaan Bärenson. Mati Schönberg.

Emakeelepäeval, 14. märtsil kohtusid Eesti Piibliseltsi esimees piiskop Tiit Salumäe ja peasekretär Jaan Bärenson peaminister Kaja Kallasega, et anda riigijuhile kingituseks üle nimeline Piibel.

„Sündmus sobis oma sisult väga hästi emakeelepäeva temaatikaga. Keskendusime Piiblile kui veatu eesti keele talletajale ja eesti kirjakeele alusele. Oli tore nüanss seegi, et kui peaminister avas pühakirja juhuslikust kohast, sattus see olema kirjakoht kümne käsuga,“ rääkis piiskop Salumäe pärast kohtumist. Tema kinnitusel soovib piibliselts jätkata traditsiooni ja kinkida igale ametisse astunud presidendile ja peaministrile nimeline Piibel. Lähiajal seisab ees visiit president Alar Karise juurde.

Kohtumise käigus andsid piibliseltsi esindajad põgusa ülevaate seltsi tööst ja tegevusest, pöörates suuremat tähelepanu uue piiblitõlke ettevalmistamisele. Kõne all oli veel koostöö hõimurahvastega ning diasporaa eestlaste töö Venemaal ja Ukrainas. 

Veel räägiti Eesti Piibliseltsi ja teiste rahvuslike piibliseltside ühisest tegevusest Ukraina Piibliseltsi toetamiseks keerulise sõjaaja oludes. Päevakorral on ukrainakeelsete piiblite trükkimine ja ukraina rahva varustamine vaimuliku kirjandusega, mis on otseselt piibliseltsi ülesanne.