Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Üks küsimus

/ Autor: / Rubriik: Arvamus / Märksõnad:  / Number:  /

Mis aitab teis tekitada jõulutunnet?

Hillar Irves, sportlane, Võhandu maratoni peakorraldaja:

Kuna mul endal on sünnipäev vahetult enne jõule, 22. detsembril, siis tubased tegevused ja lauas istumine muutusid üksluiseks. Tekkis soov metsa minna. Helistasin ärksamad sõbrad läbi ja ütlesin, et 25. detsembril lähme Haanjasse ning vallutame 20 Eesti kõrgemat tippu. Kes tahab, tulgu kampa. Matk sai alguse 16 aastat tagasi väiksele sõpruskonnale korraldatud üritusena.

Kuskil neljandal või viiendal korral läks asi käest ära, Haanjasse oli kogunenud suur hulk inimesi, keda me ei tundnud. Matkast jõulumatka teeb vast selle toimumise aeg – on ju jõuluaeg. Mingil määral ka lumises metsas olemine. Paaril korral on olnud matk musta maaga, siis on ikka kuidagi hoopis nigelam ja rusuvam tunne. Lumi ja mets ning ports parajat pingutust eesmärgi suunas annabki inimestele hea tunde ning lisab kindlasti jõulumeeleolu. 

Aivar-Joel Rikk, Paide koguduse juhatuse esimees:

Paide kirikus on erinevate ürituste programmi raames korduvalt tantsitud. Siiski mitte jõulude ajal. Minu isiklik arvamus on, et tantsida võiks ka jõulu ajal, kuid kindlasti peaks see sobituma liturgia temaatikaga. Meie pere jõulud on traditsiooniliselt perekesksed, siis koguneb neli põlvkonda (veel kaks aastat tagasi viis põlvkonda). Kuna mind ja abikaasat on õnnistatud kolme lapse ja nelja väikese lapselapsega, siis seni oleme piirdunud tantsuga „Kes aias“. 

Silja Tennosaar,võimlemisrühma treener:

Jõulud on eriline aeg ja jõuluaegset meeleolu tahaks rõhutada nii kodus, tööl kui ka trennis. Mina saan oma trenni nimetada jõuluvõimlemiseks küll, miks mitte – kui kasutada liikumiseks näiteks mingit jõulumuusika remiksi (aga ikkagi tempokat ja heatujulist). Oleme seda koos naistega teinud. Lisaks sellele on ka trenniriietus kas või natuke jõulupärane – midagi punast, midagi sätendavat, isegi päkapikumütsid pähe – miks mitte! Ja kui see kõik jäädvustada ühel pildil, on hiljem tore vaadata. 

Põhiline on jõulude puhul muusikavalik, siis tuleb ikka natuke teistmoodi kava ka, võib-olla natuke tantsulisem ja lapsemeelsem ning ongi kõigil jõulutrenni meeleolu.