Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lühiuudised

/ Autor: / Rubriik: Määratlemata / Number:  /

EEA presidendi kohuseid täidab Mihkel Kukk

Seoses märtsi viimasel nädalavahetusel Eesti Evangeelse Alliansi (EEA) presidendi Meego Remmeli valimisega Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidu (EEKBKL) presidendiks, on ta peatanud oma tegevuse EEA presidendina. EEA presidendi kohuseid täidab alates aprillist EEA asepresident Mihkel Kukk, EELK Rapla koguduse õpetaja. 2009. aastal seisab ees EEA korraline aastakoosolek, kus valitakse järgmiseks kolmeks aastaks uus juhtkond.
Ülemöödunud sajandi keskel tekkinud allianssliikumine levis Eestisse pärast iseseisvuse saavutamist. Teisele maailmasõjale järgnenud Nõukogude okupatsiooni aastail liikumine hääbus, säilis vaid uusaasta palvenädalate traditsioon. Taasiseseisvunud Eestis liikumine elavnes, tänaseks on sellest saanud tunnustatud organisatsioon. EEA ühendab üksikkristlasi, kristlikke kogudusi, uskkondi ja kirikutevahelisi organisatsioone, eesmärgiks on tõhustada Kristuse sõnumi levikut ja järgimist.

Kadrina koguduse koor «Laululahingus» edukas

Üle-eelmisel laupäeval võistles Kadrina koguduse koor Eesti Televisiooni saates «Laululahing», publiku hääletuse tulemusena pääses koor ka järgmisse võistlusvooru. Koori juhatab Anne Peäske. Kadrina koguduse õpetajale Meelis-Lauri Eriksonile, kes lauljatele laupäeva õhtul stuudios kaasa elamas käis, tuli oma koguduse koori osalemine telelauluvõistlusel esialgu üllatusena. «Ei ole sugugi palju neid kirikukoore, kes taolisele võistlusele tulla julgeksid. Rõõmustas, et osalemisinitsiatiiv tuli meie koori lauljate seast,» ütles Erikson. Õpetaja kiidab tublisid lauljaid, kes pika päeva Tallinnas proove tegid. «Meie lauljad ei läinud võitma, ikka sellel lõbusal üritusel osalema.»

Pärnu Eliisabeti kirik saab teise oreli

Aprilli esimesel nädalal hakati ehitama Pärnu Eliisabeti kiriku lõunatiiba uut orelit.
2010. aasta hansapäevadeks peaks 28 registriga barokilaadne orel valmis olema. «See on esimene nii suur orel, mis pärast II maailmasõda Eesti kirikusse ehitatakse,» toonitab Pärnu koguduse peaorganist Jaanus Torrim. Et instrument hakkab paiknema roosakna all, siis paigutatakse viled akna ümber. Seegi on Torrimi sõnul haruldane ja pakub ka silmailu.
Uue oreli ehitus on vaid osa suuremast oreliprojektist, tulevikus on kavas ehitada pult, millelt saab mängida uut ja vana orelit üheaegselt.
Uue oreli hinnaks arvatakse kujunevat ligikaudu 3 miljonit krooni, suurema projekti maksumuseks arvatakse 4,8 miljonit krooni. Praegu on olemas üle 1,5 miljoni. Peamiseks rahastajaks on Pärnu linnavalitsus, on ka eraannetajaid ja käivad korjandused. Toetust loodetakse saada veel kultuuriministeeriumist ja kultuurkapitalilt.
EK