Rapla kogudus külastas eestpalvekogudust Põlvas

/ Autor: / Rubriik: Sündmused, Uudised / Number:  /

Augustikuu viimasel pühapäeval oli Põlva kogudusel suur rõõm Rapla koguduse rahvast enda keskel võõrustada. Kohtumine toimus eestpalvekoguduste projekti raames.

Rapla kogudus annab Põlva kogudusele kingituseks üle kangastelgedel kootud vaiba. Esiplaanil koguduste vaimulikud Mihkel Kukk (vasakul) ja Toomas Nigola. Foto: Ave Mustimets

2024. aasta eestpalvekogudusteks on omavahel paljude teiste koguduste hulgast loosi teel saanud Rapla Maarja-Magdaleena ja Põlva Püha Neitsi Maarja kogudus. 

Eestpalvekoguduste projekt on EELKs toiminud juba mitmeid aastaid ning olnud koguduste seas hästi vastu võetud. Palve on üks loomulik ja lahutamatu osa kristlaste elust, aga ühiselt millegi või kellegi eest palvetamine – see on midagi väga suurt.

Külla olid tulnud õp Mihkel Kukk, juhatuse esimees Raivo Erm, koguduse segakoor koos dirigent Kaia Väljamäega ning teised aktiivsed koguduse liikmed. Sõit Eesti kagunurka võeti ette suure bussitäie rahvaga. Infoküllaselt Rapla koguduse kodulehelt saab lugeda, et 1902. a loodud koguduse segakoori dirigent on käesoleva sajandi esimesel kümnendil olnud Põlva koguduse muusik Siiri Kalvik. Siirigi oli koos külalistega teenistust lauluga kaunistamas.

Õpetaja Mihkel Kukk pidas Põlvas jutluse ja rõhutas selles üksteise eest palvetamise olulisust. Selline tegevus loob justkui sildu – nii nähtamatuid kui nähtavaid. Üks tunnistus sellest on külaskäik Põlvasse.

Missale järgnes ühine osadus kohvilauas, mida suvesoe ilm võimaldas pidada kirikuaias. Külakostiks oli toodud endaküpsetatud kook ja kringel. Põlva kogudusele kingiti Rapla kiriku fotoga meeneid, ühe kirikulise kootud põrandavaip ja kohaliku tootja kommikarp.

Pärast einestamist tegi õp Toomas Nigola külalistele ekskursiooni Põlva linnas ja kalmistul. Kalmistul käidi õp Georg Lillemäe haual, kes lahkus maisest elust igavikku möödunud aasta detsembris.

Rapla koguduse poolt on Põlva kogudusega nähtav sild ja sõprus loodud. Mihklipäeval planeerib Põlva rahvas vastukülaskäiku. Olgu nende kahe koguduse vastastikune külastamine inspiratsiooniks ka teistele eestpalvekogudustele ja olgu kõik projektis osalevad kogudused õnnistatud.

Ave Mustimets

Põlva koguduse sekretär