Ida-Harju praostkond valis uue praosti ja abipraosti

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

2. oktoobril toimus Kose pastoraadis Ida-Harju praostkonna erakorraline sinod praosti ja abipraosti valimiseks.

Sinodi koosolekut juhatas praosti kohusetäitja, Rakvere koguduse õpetaja ja Viru praostkonna praost Tauno Toompuu. Kose valla nimel tervitas kokkutulnuid vallavanem Raul Siem ja Kose koguduse poolt õpetaja Kerstin Kask, kes pidas ka avapalve.

Sõna võtsid peapiiskop Urmas Viilma ja piiskop Ove Sander, et selgitada erakorralise sinodi kogunemise vajadust ning tänada keerulisel ajal vastutuse võtmise eest Viru praosti Tauno Toompuud, samuti suve hakul praosti ametist lahkunud Margus Kirjat ja abipraosti Tauno Kiburit.

Peapiiskop esitas praostikandidaadiks Jüri koguduse õpetaja Tanel Otsa, keda sinodisaadikud ka toetasid. Abipraostikandidaadiks esitas valitud praost Juuru koguduse õpetaja Kalle Kõivu, kes osutus samuti valituks.

Sinodi koosolekule järgnes jumalateenistus Kose kirikumõisa saalis, kus piiskop Ove Sander seadis Tanel Otsa praosti ametisse ja Kalle Kõivu abipraosti ametisse. Jumalateenistusel jutlustas praost electus Tanel Ots ja armulaua pühitses piiskop Ove Sander. Kaasa teenisid praostkonna vaimulikud, organistina Kahro Kivilo.

Eesti Kirik