Saku koguduses on olulisel kohal kogukonna sünergia

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed, Kogudus / Number:  /

Saku Toomase koguduse juhatuse esimees Kristiina Seppel pälvis EELK aukirja. Igapäevaelus õpetaja ametit pidav naine on juba aastaid pühendunud oma kogudusele.

Kristiina Seppel. Foto: erakogu

Kohila Mõisakoolis töötav Kristiina Seppel on olnud Saku Toomase koguduse juhatuse liige juba aastast 2013 ning 2017. aastal võttis ta vastu esimehe rolli. Lisaks juhatuse tööle on ta palju tähelepanu pööranud laste-, noorte- ja diakooniatööle. Ta algatas kirikulaada, olles ühtlasi selle ürituse juht, ning hiljem sai temast ka kohvikutepäeva organiseerija. Kahel viimasel aastal on olnud eriti tähelepanuväärne Seppeli panus Sakus elavate ukraina põgenike heaks, korraldades neile mõeldud ukraina õhtuid ning kogudes ka abisaadetisi Ukrainasse saatmiseks.

„Kristiina Seppel on mitmekülgne ja suure südamega inimene, kes juhatab ja teenib väga erinevates töösektorites. Kristiinal on tihti head ideed, kuidas kogudust edasi arendada, kuidas olla nähtav ja teha misjonitööd,” kommenteerib Saku Toomase koguduse õpetaja Magne Mølster.

Kristiina Seppeli sõnul on nende koguduses rohkelt sünergiat ning ühiselt mõtlemist ja tegutsemist. „Me oleme püüdnud olla kuulekad Pühale Vaimule ja märgata, kes on need inimesed meie koguduses, kellega on vaja tegeleda,” märgib Seppel.

Ta peab oluliseks mitte töövormi raamidesse kinni jääda, vaid märgata just inimesi ja nende vajadusi. Valmis vastuste andmise asemel väärtustab Seppel avatust inimeste küsimusi kuulata ja võimaluse korral neile vastus leida. Tulevikule mõeldes loodab ta veel paremini kohalike noorteni jõuda.

„Me tahaksime laste- ja noorteruumid, mida veel vaikselt sisustame, täie potentsiaaliga kasutusele võtta. See tähendaks seda, et meil on uksed kohalikele noortele avatud ka nädala sees,” lisab Seppel.

Sippie Guth