Head teha on hea

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed, Sündmused / Number:  /

Esmaspäeval, 7. oktoobril peeti Tallinnas Niguliste muuseumis muinsuskaitseameti ja EELK ühisel korraldamisel sümpoosion, mis käsitles annetamiskultuuri kõige avaramas mõttes.

Annetuskultuuri sümpoosionil: Katri Gailit Kirikufondist (paremalt), Niguliste muuseumi direktor Merike Kurisoo, Kadri Tael muinsuskaitseametist ja piiskop Anti Toplaan. Foto: Anti Toplaane erakogu

Võib meenutada, et selliseid sümpoosione saab juba heaks traditsiooniks pidada, kuna ühele üldhuvitavale teemale keskenduvat päeva on peetud juba viimasel kuuel aastal.

Hübriidvormis

Nõnda kui varem, nii ka tänavu – kirik ja muinsuskaitse valisid tulipunkti tõstmiseks teema ning leidis asjatundjad sellega seotud vaatekohtade avamiseks. Nii nagu varasematel aastatel saab tänavusegi sümpoosioni taset kõrgeks hinnata ning hea on ka täheldada, et huvilisi Niguliste kirikuvõlvide vahele kogus väärikal määral.

Kes aga ei saanud füüsiliselt kohale jõuda, sel oli mugav võimalus toimuvast veebiülekannet jälgida. Kas reaalajas või järelvaatamisena. Viimane võimalus on jätkuv ning väga soovitatav kõigile, kes huvituvad annetuskultuurist, mida, nagu tuli esile sümpoosionil, ei ole meil väga uuritud ning käsitletud. Sündmus on vaadatav aadressil https://www.youtube.com/live/ZPQEMD7ImN8?feature=shared.

 Julge küsida, siis ka antakse

Sümpoosioni juhatas muinsuskaitseametist Kadri Tael, sissejuhatavate sõnavõttudega astusid kõnepulti muinsuskaitseameti peadirektor Marilin Mihkelson ja peapiiskop Urmas Viilma.  

Edasi lugemiseks:

Tee digitellimus

Oled juba tellija? Logi sisse