Protestantlikud kirikumuusikud kohtusid

/ Autor: / Rubriik: Sündmused, Uudised / Number:  /

Euroopa protestantlike kirikute muusikute konverents toimus Strasbourgis 26.–29. septembrini ja Eestist võttis sellest lisaks minule osa EELK Usuteaduse Instituudi kirikumuusika osakonna juhataja Kersti Petermann.

Kirikumuusikud Strasbourgis. Foto: Sigrid Põllu erakogu

On juba üsna tavaline, et iga kahe aasta järel sõidan Strasbourgi vanade ja uute tuttavatega kohtuma. Nii ka sel aastal! See on kohtumine heade tuttavatega. See on kogemuste ja info, uute nootide ja salvestiste vahetamine. See on kohtumine, mille käigus tunned, et ka mujal maailmas mõeldakse sarnaselt, ja tunnetad, et oled ühe sõpruskonna ja kolleegiumi liige.

Käesoleval aastal oli osalejaid 14 riigist. Konverentsi teemaks oli muusika jumalateenistusel, mille kohta prof dr Konrad Klek tegi sissejuhatava ettekande „Strasbourgi liturgiast 1900“.  Oli põnev kuulata ja mõelda, mis sellest ajajärgust on tänasesse päeva kaasa tulnud või mida tänapäeval saab jumalateenistusel rakendada.

Ettekandele järgnes grupitöö. Grupitöös sai aga üsna kiirelt selgeks, et tore on ju arutleda ning oma ideid välja käia ja tutvustada enda koduriigis toimuvat, aga ega üksteiselt väga palju õppida või üle võtta saa. Ühiskonnad on nii erinevad ja kirikutes välja kujunenud traditsioonid samuti.

Edasi lugemiseks:

Tee digitellimus

Oled juba tellija? Logi sisse