Ambla koguduse pastoraadi uus katus on valmimas. Aita kaasa!

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed, Kogudus / Number:  /

Alates  juulikuust toimuvad Ambla koguduse pastoraadi uue katuse ehitustööd, mis kujunesid väga töömahukaks. Jätkuvalt oodatakse lahkete toetajate abi, et tööd lõpetada novembris.

Tööd Ambla ajaloolise pastoraadi katuse uuendamiseks on täies hoos. Foto: Tõnu Linnasmäe

Pastoraadi vana eterniitkatus pärineb 1983. aastast ning see asetati halvas seisus oleva bemiit- ja laastukatuse peale. Ajahambale alla vanduv katus ootas uuendamist.

Seetõttu kujunesid uue katuse ettevalmistustööd vägagi mahukateks. Eemaldada tuli kolm kihti katusekatet ja samuti naelu täis vana roovitus. Uue katuse puhul võttis pärast aluskatte paigaldamist aega uue roovituse rihtimine.  

1878. aastal ehitatud pastoraadihoone katuse konstruktsioon oli mitmest kohast vajunud ning vajas kohati proteesimist ja sarikate otste asendamist. Kohapeal valmistati ka uus penn (Penn ehk sõlgpuu on hoone katuse sarikapaari omavahel ühendav rõhtpuu. Toim), mis väga täpselt asetati kohale nelja mehega. 

Alates oktoobrist on alustatud hoone alevipoolse külje plekiga katmist. Katuse üldpindala on 575 ruutmeetrit. Tõid teeb Valtsimees OÜ. Töömehed on hoolsad ja tublid.

Töödega, mille üldmaksumus on 92 529 eurot, loodame lõpetada novembrikuu jooksul.  Muinsuskaitseamet rahastab töid 83 276 euroga ja koguduse omaosaluse summaks kujunes 9253 eurot.  Järva vald toetab ettevõtmist tuhande euroga.

Oktoobri alguseks oli laekunud annetusi pastoraadi uue katuse heaks ligi pool omaosaluseks vajaminevast.

Täname südamest kõiki seniseid annetajaid ja toetajaid. Selleks, et katusetööd saaksid lõpule viidud, vajame jätkuvalt heade toetajate abi. Iga annetus on kohane ja vajalik.

Seda ettevõtmist on võimalik toetada kandes oma panuse Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Ambla Maarja koguduse kontole EE892200001120132572, märgusõnaga: Ambla pastoraadi uus katus.

Tõnu Linnasmäe

Ambla koguduse õpetaja