Kiriku põllul on külluslik saak – põhjus tänada

(lisatud 35 fotot)

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed, Uudised / Number:  /

13. oktoobril, lõikustänupüha pealelõunal oli Tallinna piiskoplik toomkirik täidetud rõõmsatest inimestest ja tänumeelest. Kiriku tänu väljendamiseks andis peapiiskop Urmas Viilma üle tunnustused paljudele tublidele inimestele.

Lõikustänupühal Tallinna Toomkirikus on altari ees kiriku poolt tunnustatud. Foto: Erik Peinar

„Teeme oma tööd Issanda viinamäel rõõmuga,“ kinnitas tänukõnes Tallinna toomkoguduse juhatuse esimees ja kirikukogu aseesimees Riivo Sinijärv, keda kirik tänas EELK teise järgu teeneteristiga.

Värske teeneteristi kavalerina märkis ta, et mitte keegi kiriku heaks panustajatest ei tegutse eesmärgiga saada tunnustatud. Ja mitte keegi tänavu tunnustuse pälvinutest ei tegutse üksi.

See on töö inimestega ja inimeste heaks, kinnitas Sinijärv kõigi tunnustuse saanute nimel tänukõnet pidades.

Heategude külv on vilja kandnud

Peapiiskop Urmas Viilma märkis oma avakõnes, et nii pikka loendit tänatavatest ta varasematest aastatest ei mäleta. „Kui minu rehkendus on täpne, väljendab EELK tänu sel sügisel kokku 316 inimesele. On olnud küllusliku lõikuse aasta,“ jagas kirikupea rõõmu.

Viidates lõikustänupüha evangeeliumitekstile (Jh 6:28–29) nimetas peapiiskop häid tegusid kristliku usu ja ligimesearmastuse viljadeks. Ta sõnas: „Isegi inimesed, kes ei pruugi oma elu ja tegusid siduda usuga Jumalasse, väljendavad oma südametunnistuse kohaselt toimides loomupärast ligimesearmastust, mis on kooskõlas sellega, mida Issand meilt ootab.“

Kõik ligimesele, ühiskonnale, loodule hea tegijad on peapiiskopi sõnul Jumala tegude külvajad, sest teenivad ligimese ja ümbritseva kaudu Jumalat. „See heategude külv on hästi vilja kandnud,“ kinnitas ta.

Edasi lugemiseks:

Tee digitellimus

Oled juba tellija? Logi sisse