On tulemas ajalookonverents Tartus

/ Autor: / Rubriik: Kuulutus, Teated / Number:  /

Tule tähista Tartu linna alguse 800. aastapäeva põneva ajalookonverentsiga, mis keskendub Tartu kui piiskopilinna ajaloole! Konverents toimub 8.–9. novembril Tartu Ülikooli muuseumi valges saalis.

Konverentsil esinevad tuntud ajaloolased Eestist, Lätist ja Saksamaalt. Ettekanded käsitlevad Tartu linna ja piiskopkonna ajalugu keskajal väga erinevatest vaatenurkadest ja eluvaldkondadest ning annavad pildi Tartust kui toonasest piiskopkonna keskusest ja Tartu kujunemisest oluliseks linlikuks keskuseks mitmete sajandite vältel.

Konverents on tasuta, kuid osalemiseks tuleb end registreerida.

Konverentsi raames esitletakse ka Tartu piiskopkonnast kõnelevat raamatut „Tartu piiskopkond, 1224–1558: kõige võimsam territoorium“, mille autorid on Madis Maasing, Ain Mäesalu, Mihkel Mäesalu, Anti Selart, Heiki Valk, Aldur Vunk ja koostaja Koit Rikson.

1. novembrist on Tartu Ülikooli muuseumis avatud Tartu linna 800. aastapäevale pühendatud näitus „Nähtamatu Tartu. 800 aastat linna algusest“, mis viib vaataja keskaegsesse Tartusse. Näituse keskmes on ajaloolised sündmused, mis olid linna sünni alguseks, ning linnaruum ja selle elanikud esimese saja aasta jooksul.

Konverentsil on eesti-inglise-eesti sünkroontõlge.

Konverentsi korraldavad Tartu linnavalitsus, Tartu linnamuuseum, Tartu Ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituut ning Tartu Ülikooli muuseum.