Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Pille Valgu elutöö jätkamiseks

/ Autor: / Rubriik: Portreelood / Number:  /

1997. aastal lõpetasid Tartu ülikoolis Pille Valgu esimesed religioonipedagoogika eriala üliõpilased. Fotol Pille Valk (paremalt), Liina Raudvassar ja Kerstin Kask.Erakogu

Pille Valgu nimelise stipendiumi, mis on loodud varalahkunud õpetlase elutöö väärtustamiseks ja jätkamiseks, pälvis Eesti Kiriku ajakirjanik, Tartu luterliku Peetri kooli ning Tartu Tamme gümnaasiumi usu- ja usundiõpetuse õpetaja Liina Raudvassar.

«See on suur au, aga ka vastutus,» arvab stipendiaat, lisades, et käsitleb tunnustust kui avanssi veel eesseisva, tegemata töö eest. Koolitunde ette valmistades on ta tajunud vajadust metoodilise õppematerjali järele, mis toetaks õpetajat tema töös. Saadud stipendiumi käsitleb ta stiimulina anda oma panus, pidades silmas esimese kooliastme usuõpetuse tunde.
«Olen mõelnud moodulile, mis toetaks kiriklikus erakoolis Martin Lutheri isikuga seonduva käsitlemist,» jagab Liina Raudvassar oma ideed, nimetades, et plaan konkretiseerus usupuhastuspüha käsitlevas tunnis, mil «mina rääkisin usuisast, aga lapsed joonistasid paberile ikka halloweeny kõrvitsa».
Liina on tänulik oma tööandjatele, kes võimaldavad tal mitmes ametis oma professionaalsust proovile panna. «Olgu kooli- või lehetöö, lõpuks on tegemist ikka inimese heaks ja ühiskonna hüvanguks tehtavaga,» arvab ta. Ta jagab oma õpetaja Pille Valgu seisukohta, et ilma usu(ndi)õpetuseta ei saa noor inimene täisväärtuslikku haridust.
«Tänane päev ainult kinnitab seda, millele Pille juba omal ajal viitas – ilma usualase hariduseta ei saa noor inimene maailmas hästi hakkama,» ütleb Liina, kes Pille Valgu mälestust kalliks peab.
21. detsembril, Pille Valgu (1959–2009) sünniaastapäeval teatavaks tehtud stipendiumi väljaandjaks on Tartu luterlik Peetri kool ning see antakse oma valdkonnas edasipüüdlikule Tartu ülikooli usuteaduskonna religioonipedagoogika üliõpilasele või tegevõpetajale.
Eesti Kirik