Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Narva ooperipäevad

/ Autor: / Rubriik: Teated / Number:  /

Rahvusvaheline muusikafestival Narva ooperipäevad «ContempArt» on uus Eesti suursündmus, mis toimub esimest korda 9.–11. septembrini Narva linnuses. Festivali eesmärk on tuua lavale tänapäeva heliloojate muusikat, eelkõige lavamuusikat (ooper, ballett), aga ka suurvorme ning anda Eesti elanikele võimalus olla uute muusikapärlite sünni tunnistajaks. Samuti annab see heliloojatele võimaluse tutvustada oma loomingut.
Festivali toetavad Eesti Kultuurkapital, SA Narva Muuseum, Narva-Jõesuu linnavalitsus, Pille Lille Muusikute Fond, ContempArt Cultural Development, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.
Sellel aastal on festivali raames neli üritust ja festivalist võtab osa enam kui 25 artisti Eestist ja välismaalt.
Festivali avaüritus toimub 9. septembril kl 19 kuurortlinnas Narva-Jõesuus, Valges saalis. Kõlab Xenia Zemskaja (Eesti) ja Alexander Baraevi (Venemaa) muusika. Autoritega saab kohapeal tutvuda, küsimusi esitada ja nendega koos klaasikese šampust võtta. Sissepääs on tasuta, kuid registreerimisega: contempArttln@gmail.com või tel 5561 6427.
10. septembril kl 17 toimub Narva linnuses Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ooperistuudio etendus G. Puccini «Suor Angelica» (Õde Angelica). Etenduse lavastaja on Taisto Noor, peaosas Arete Teemets (sopran).
11. septembril kl 17 toimub suur ooperigala, kus esinevad noored säravad Eesti solistid ja külalissolist Soomest Taina Piira (sopran). Kõlavad aariad ja duetid tuntud ooperitest.