Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lipumuuseumile pole lahendust sündinud

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed / Number:  /

Lipu toa asutas 1996 detsembris toonane koguduse õpetaja Jüri Stepanov. Arhiiv

Aasta alguses loodeti Otepääl asuvale Eesti lipu muuseumile taassündi, kuid nii pole läinud. Remont jäi seisma ja lipukeskus asutamata.

10. aprilli Eesti Kirikus kirjutasin vastuolust, mis valitseb Otepääl pastoraadis asuva lipumuuseumi ja vallavalitsuse vahel. Siis kinnitas vallavanem Kaido Tamberg, et „lipu sünnipäevaks, 4. juuniks saab vähemalt oalemasolev ruum pastoraadis üle värvitud“. Lipumuuseumi tuba jäi värvimata.
Muinsuskaitseameti Valgamaa nõunik Margis Sein ütles, et seiskas tööd Otepää pastoraadis, kuna need ei piirdunud toa värvimisega. Töö tegijal puudus tegevuskava ja vajalik tegevusluba. Lipu aastapäeval avati talvekirikus lipu ajaloost kõnelev interaktiivne sein.
30. oktoobri Lõuna-Eesti Postimees kirjutab, et eelmisel nädalal volikogu istungi päevakorras olnud arutelu MTÜ Eesti Lipu Keskus asutamisest takerdus, sest istungi algul võttis vallavanem eelnõu tagasi. Ja veel: mais sõlmis vallavalitsus käsunduslepingu osaühingu Seiklus ja Elamus liikme Rein Oruga. Leping nägi ette lipumuuseumi ja spordimuuseumi ekspositsioonide väljatöötamist, kavade koostamist ja nende ehitamise korraldamist ning muuseumi ruumide remondi korraldamist ja järelevalvet.
Septembris sõlmiti uus käsundusleping – kahe lepingu kehtivusaeg kokku on viis kuud ja tasu nende eest kokku 8100 eurot. Nimetatud firma alustas tegevust selle aasta alguses. Artiklis väidetakse, et esialgse plaani järgi saanuks Rein Orust MTÜ Eesti Lipu Keskus juhatuse liige, teine juhatuse liige olnuks kiriku esindaja.
Otepää Maarja koguduse juhatuse esimees Jaan Uibo ütleb, et kogudus oleks pidanud tasuma 15 000 eurot, et saada mittetulundusühingu liikmeks. Sama suur oleks aastane liikmemaks.
Rita Puidet