EMK Teoloogilisel Seminaril on uus rektor

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Alates käesoleva aasta 1. septembrist on Eesti Metodisti Kiriku Teoloogilise Seminari rektor sotsioloogia doktorikraadiga Laur Lilleoja.

Rektor Laur Lilleoja. Foto: Robert Tšerenkov

Tallinna Ülikoolis sotsioloogia doktorikraadi kiitusega omandanud Laur Lilleoja märgib, et tema teekond rektoriks saamiseni oli kõike muud kui sirgjooneline. Varasemalt on Lilleoja töötanud erinevatel akadeemilistel ametikohtadel ülikoolides nii Eestis kui ka välismaal, tegutsenud erialase konsultandina ning viimased viis aastat töötas ta ühe iduettevõtte finantsosakonnas.

Olles varasemalt juba kuulunud EMK Tallinna kogudusse, on seminariga olnud side pigem kaudne. Kuigi haridusteelt teoloogilist tausta ei leia, on Lilleoja viimastel aastatel osalenud Eesti Kirikute Nõukogu religioonisotsioloogia töögrupis projektijuhina. Just seal fookuses olnud uurimistöö süvendas Lilleoja huvi antud valdkonna vastu ning sellega seonduvaid teadmisi loodab ta ka oma uues rollis parimal viisil rakendada.

„Pean tunnistama, et esmalt ei näinud ma end seminari rektori kohale kandideerimas, kuid kui mitmed inimesed mind julgustasid, võtsin aega kaalumiseks. Pärast põhjalikku mõtlemist otsustasin siiski kandideerida. Tänaseks olen veendunud, et tegemist oli õige otsusega. Isiklikus plaanis on see olnud kindlasti suur väljakutse, kuid loodan, et Jumala abiga suudan seminarile oma uues rollis kasulik olla,” lisab Lilleoja.

EMK Teoloogilise Seminari käekäigu osas on Lilleojal rõõm tõdeda, et sel aastal oli neil võimalus tervitada rohkem kui kahtekümmet uut, väga motiveeritud üliõpilast. Nagu igas haridusasutuses, leidub ka neil omi väljakutseid, kuid positiivselt meelestatud Lilleoja toob esile seminari aktiivset meeskonda ning rahvusvahelisi partnereid, mis on tema arvates loonud head eeldused veel paremaks tulevikuks.

Küsimusele tulevikuplaanide kohta täpsemalt vastab Lilleoja: „Minu peamine eesmärk on tagada, et seminaris jätkuks kvaliteetse ja tugeva teoloogilise hariduse pakkumine. Konkreetsetest tulevikuplaanidest on võib-olla veel vara rääkida, kuid üldised sihid hõlmavad näiteks õppimisvõimaluste mitmekesistamist, magistriõppekava avamist ning ka laiemapõhjalise koostöö arendamist nii Eestis kui rahvusvahelisel tasandil. Seega ei ole kiireid ja radikaalseid muudatusi plaanis – keskendume pigem pikaajalisele ja orgaanilisele arengule.”

Sippie Guth