Sõnaviibe sajandi tagant: Eesti Kirik 16.10.1924

/ Autor: / Rubriik: Eesti Kirik 100, Tulipunktis / Number:  /

Eesti Kirikust nr 42 saab lugeda naisühingu soovist teha kursusi töötavatele naistele; värvikat kirjeldust Päästearmee tööst kodututega Londonis; et Pindi abikiriku rahvas tahab iseseisvat kogudust ja Hargla koguduse liikmetel on soojad ning ohvrimeelsed südamed.

„Aga mis on armastus? Kas tõesti see, kui ainult elu rasketel tundidel käsa tema poole ringutame? Kas see, kui oma pidupäevil – otsekui head vanaaja kommet täites – teda austame?“ küsib avalehe vaimulikus mõtiskluses Türi koguduse õpetaja Paul Kuusik.

Kirjutis keskendub Jumala, „kelle vermeilt ja haavust hoovab lunastus“, armastamise vajadusele. Et usk pole kombetäitmine, vaid igapäevane elu koos Jeesusega. Armastus Jumala vastu tuleneb Jumala armastusest meie vastu:

„Ja nõnda olgu meie armastus tema vastu, nagu oli temal meie vastu – sõnas, elus, teos: kõiges oli ta inimese päralt, ka oma valurikkas surmas üksnes inimeste päralt, nende kasuks ja käekäiguks. Samuti olgem ka meie kõiges Jeesuse päralt, – ka omas elulises võitluses!“

Selline lähenemine aitab iga ristiinimest tüürida valguse poole ning paneb tegutsema: „Ja tänapäevane elu, täis viletsust ja valu, see januneb kristliku armastustöö järele. Et saaks siin murekorts silitatud, ja seal saaks abi antud, ja et võiks korra Issand, jälle tulles, öelda: „seda olete teie minule teinud.“"

Tähelepanu töötavatele naistele

Edasi lugemiseks:

Tee digitellimus

Oled juba tellija? Logi sisse