Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Ühinenud Piibliseltside palvepäeva läkitus

/ Autor: / Rubriik: Teated / Number:  /

Ps 77:12–14a

Armsad kaaskristlased!
Tervitame teid Eesti Piibliseltsi nõukogu, juhatuse ja kaastööliste nimel Ühinenud Piibliseltside palvepäeva puhul!
Rahvuslike piibliseltside poolt 1946. aastal loodud Ühinenud Piibliseltside tegevusse on haaratud ligi 150 rahvuslikku piibliseltsi. Möödunud aastal levitasid piibliseltsid ligi 400 miljonit Piiblit, Uut Testamenti, evangeeliumi ja muud piibliosa. Pühakirja tervikuna saab lugeda ligemale 500 keeles ja Piibli osi saab lugeda enam kui 2000 keeles. Piibliseltsidel on käsil enam kui 400 piiblitõlkeprojekti. Koos kaaskristlastega üle maailma oleme Jumalale tänulikud Tema Sõna eest ja palvetame, et pühakiri võiks jõuda iga rahva, iga inimeseni.
Eesti Piibliselts on Ühinenud Piibliseltside liikmena alates seltsi taastamisest 1991. aastal töötanud aktiivselt Jumala Sõna tõlkimisel, trükkimisel ja levitamisel. Tänavu tähistab Eesti Piibliselts oma alguse 200. aastapäeva.
Käesolev aasta on kuulutatud pärandiaastaks, mille juhtmõtteks on: «Pärijata pole pärandit».
Piiblis on korduvalt rõhutatud pärandi tähtsust ja tuletatud meelde, et sündinud asjadest tuleb rääkida ka järeltulevatele põlvedele. Kahe sajandi pikkune tegevus ei ole mitte ainult eesõigus, vaid on ka vastutus ja kohustus tulevaste põlvede ees, et Jumala Sõna tõlkimine ja levitamine ei lõpeks. Homsesse kanduvat pärandit loome täna.
Head piibliseltsi toetajad, täna kutsume teid jälle üles toetama Piibli tõlkimist ja levitamist, jätkuvalt vajab toetust ka projekt «Hõimurahvaste aeg». Siinkohal suur aitäh paljude toetuste eest möödunud aastal! Piiblitööd toetades on emakeelse pühakirja lugejaid järgmisel aastal veelgi rohkem!
Palume alljärgnev läkitus pühapäeval, 5. mail jumalateenistusel ette lugeda ning võtta eestpalvesse Ühinenud Piibliseltsid ja Eesti Piibliselts.
Tiit Salumäe, EPSi esimees
Jaan Bärenson, EPSi peasekretär