Helsingi ülikoolis kaitsti doktoritöö Jaan Kiivitist

/ Autor: / Rubriik: Ajalugu, Elu ja Inimesed, Usuteadusuudis, Uudised / Number:  /

31. mail kaitses Oona Leiviskä Helsingi ülikoolis doktoritöö peapiiskop Jaan Kiivit juuniori rollist EELK välissuhetes.

Oona Leiviskä (paremal) oma doktoritööd kaitsmas. Presiidiumis on veel retsensent Toivo Pilli (vasakul) ja juhendaja Mikko Ketola. Foto: Priit Rohtmets

Oona Leiviskä ingliskeelse doktoritöö teemaks oli „The border between East and West once again goes on the east side of Estonia”. Archbishop Jaan Kiivit’s role in the EELC’s foreign relations 1994–2005 („Piir Ida ja Lääne vahel läheb taas kord Eesti idaküljelt“. Peapiiskop Jaan Kiiviti roll EELK välissuhetes aastatel 1994–2005).

Intervjuud lisavad kaalu

Tegu on kirikuloo valdkonda kuuluva uurimusega, millel on puutumus ka teoloogia, välissuhete ja Eesti lähiajalooga. Leiviskä doktoritöö eriliseks väärtuseks on intervjuud, milles küsitletakse peapiiskop Kiivitiga lähemalt suhelnud kuutteist olulist isikut nii Eestist kui ka partnerkirikutest.

Doktoritöö juhendajad olid Mikko Ketola Helsingi Ülikoolist ja Priit Rohtmets Tartu Ülikoolist ning EELK Usuteaduse Instituudist. Retsensentideks Sebastian Rimestad ja Toivo Pilli, kellest viimane oli ka töö soomekeelsel kaitsmisel oponendiks.

Edasi lugemiseks:

Tee digitellimus

Oled juba tellija? Logi sisse