Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Ühiste otsustega tulevik

/ Autor: / Rubriik: Toimetaja ringvaade / Number:  /

Vanasõna «Kaks pead on ikka kaks pead» kätkeb endas suurt elutarkust, mida võib iga päev märgata kodus pere keskel, koolis, tööl, koguduses või riigi valitsemises. Kui ühele kätepaarile lisada veel mitu, võib ajalugugi teha. Eks seda taibati juba vanasti, kui ühiselt talgud ette võeti või vaenlase vastu astuti.  
2009. aasta oktoobris kinnitati mitu aastat kõneks olnud Läänemere strateegia, mis mitmes valdkonnas liidab Läänemere ääres paiknevaid riike. Naistepäeva ajal oli Tallinnas rahvusvaheline konverents Läänemere strateegiast kui uuest väljakutsest teadmistepõhises valitsemises ja integreeritud koostöös. «Neid projekte ellu viies edendame Läänemere piirkonna ühishuve, tugevdame sidemeid ja loome ühendusi, mis aitavad meil tagada turvalisuse tunnet kogu regioonis,» sõnas riigikogu esimees Ene Ergma tervituskõnes.
Kuulumine ühtsesse kultuuriruumi on aja jooksul loonud ja loob sarnaseid eesmärke. Elamine ühel maakeral liidab rahvaid selle tuleviku nimel. Kampaania «Teeme ära!» üks eestvedajaid, ärimees Rainer Nõlvak unistab kogu planeedi koristamisest ja Eesti saab olla teenäitajaks. «Just Eesti elustiil, mis on olnud läbi aegade alalhoidlik ja pigem maakeskne, tegelikult hästi säästev, on võib-olla see, kuhu jõuavad suure ringiga tagasi ka mitmed teised, vahepeal võib-olla natuke priiskavamalt elanud tsivilisatsioonid,» ütles ta ajalehele Õhtuleht (27.02.2010).
Idee ongi leidnud innustust ja samalaadsed koristuspäevad toimuvad Portugalis, Rumeenias, Sloveenias ja Lätis ning toimus juba New Delhi linnas Indias.
Rita Puidet